Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Αίγυπτος: Ερείπια πυραμίδας 3700 ετών βρέθηκαν κοντά σε νεκροταφείο

Τα ερείπια μια άγνωστης, μέχρι τώρα πυραμίδας, τουλάχιστον 3700 ετών,  ανακαλύφθηκαν στην Αίγυπτο, σε μια περιοχή νότια του Κάϊρου και πιστεύεται ότι πρόκειται για τις πρώτες απόπειρες ταφής σε τάφους.

Ο υπουργός Αρχαιοτήτων της  Αιγύπτου, Μαχμούντ Αφίφι, επιβεβαίωσε ότι τα ερείπια που ανακαλύφθηκαν από αρχαιολόγους  βρίσκονται βόρεια από την ονομαζόμενη «Μπεντ Πυραμίδα» η οποία χτίσθηκε από τον Φαραώ Σνεφέρου περίπου το 2.600 π.Χ.

Η ανακαλυφθείσα πυραμίδα χρονολογείται από την 13η δυναστεία, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Ahram και βρίσκεται εντός της Νεκρόπολης του Νταχσούρ- μια περιοχή κατά μήκος της δυτικής όχθης του Νείλου και κατασκευάσθηκε για την ταφή των μελών της βασιλικής οικογένειας.
Ο Άντελ Οκάσα, γενικός διευθυντής της Νεκρόπολης Νταχσούρ, διευκρίνισε ότι το τμήμα που ανακαλύφθηκε μέχρι στιγμής δείχνει την εσωτερική δομή της.
Η δομή αυτή αποτελείται από έναν διάδρομο που οδηγεί στο εσωτερικό της πυραμίδας και μια αίθουσα που οδηγεί σε νότια  ράμπα καθώς και ένα δωμάτιο στο δυτικό άκρο, όπως είπε.

Ένα κομμάτι από αλάβαστρο διαστάσεων 15 εκατοστών επί 17 εκατοστών βρέθηκε στο δωμάτιο με χαραγμένες 10 κάθετες γραμμές με ιερογλυφικά που ακόμη μελετούνται.
Ανακαλύφθηκε, επίσης, ένας υπέρθυρος γρανίτης και σειρά από λίθινα τμήματα  που δείχνουν την εσωτερική διακόσμηση της πυραμίδας.
Οι μελέτες συνεχίζονται για να γίνει η αναγνώριση του ιδιοκτήτη της πυραμίδας και το βασίλειο στο οποίο ανήκει.
Πηγή: english.ahram.org.eg
Μεταφορά στη ελληνική γλώσσα:
 © mikres-ekdoseis- Γιργος  χέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ) http://bibliotikitisalexandreias.blogspot.gr/ -. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου